GÜNDEM

HDP’nin kapatılma davasında flaş gelişme! Ek savunma AYM’ye teslim edildi!

HDP, Anayasa Mahkemesi’ndeki kapatma davasında ek savunmalarını tamamladı. Parti bugün savunmasını AYM’ye teslim etti.

HDP, Anayasa Mahkemesi’ndeki kapatma davasında ek savunmalarını tamamladı. HDP Hukuk Komisyonu bugün Anayasa Mahkemesi’ne ek savunmasını sundu.

Yargıtay Başsavcılığı’nın sunduğu ek delillerle HDP’ye savunması için 30 gün ek süre verildi. Savunmalar, verilen süreden bir gün önce Yargıtay’a sunuldu.

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, 7 Haziran 2021’de HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne dava açtı ve Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 21 Haziran 2021’de oybirliğiyle davayı kabul etti. Devam eden yargılama sırasında savcılar ek deliller sundu. Deliller arasında HDP Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırıldığı ve tutuklandığı mahkeme dosyası da yer aldı.

HDP'nin kapatılma davası

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

HDP Yargı Komisyonu ek deliller üzerine savunmasını tamamladı. HDP’nin ek savunmaları 15’in üzerinde klasörden oluşuyor. HDP savunmasının ardından dosya, esas görüşü alınmak üzere Yargıtay Başsavcılığı’na gönderildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan sözlü raporlar HDP’ye iletilecek. HDP eşbaşkanları daha sonra Anayasa Mahkemesi’nde sözlü savunma yapacak. Bu savunma sürecinde herhangi bir süre sınırlaması uygulanmayacak.

Sözlü savunma sonrası dosya raporlanmak üzere AYM Raportörüne iletilecek. Rapor düzenlenip üyeler görevlendirildikten sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı toplantı tarihini üyelere bildirecek. Davalar, belirlenen tarihte toplanan Anayasa Mahkemesi üyeleri tarafından karara bağlanacak.

Başa dön tuşu