EKONOMİ

Doğalgaz faturaları cep yakarken beklenen açıklama Bakan Dönmez’den geldi! ‘Aralık ayında doğalgaza zam yapılacak mı?’ sorusu yanıt buldu

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar tarafından doğal gaz fiyatlarında artış olup olmayacağı merak ediliyordu. Konuyla ilgili beklenen açıklamayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptı. Peki, Aralık ayında doğal gaza zam yapılacak mı? İşte, milyonların merak ettiği o sorunun yanıtı…

Aralık ayına az bir süre kala vatandaşlar doğal gaz fiyatlarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı. Milyonların merak ettiği konuya ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklık getirdi.

“ÖNGÖRÜLEBİLİR FİYAT TAHMİNİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bir programa katılan Bakan Dönmez, doğal gaz fiyatlarına değindi. Küresel fiyatlarda anormal artışlar yaşandığını söyleyen Bakan Dönmez, “Öngörülebilir fiyat tahmini söz konusu değildir, oynaklık çok fazla” dedi.

 doğalgaza zam gelecek mi

ŞUAN İÇİN ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL!

Şuanki doğal gaz fiyatlarının yaz aylarındakine göre gerilediğini söyleyen Bakan Dönmez, “Bunun geçici mi yoksa kalıcı mı olduğunu göreceğiz ancak Aralık’ta doğal gaz fiyatlarında artış olmayacak. Maalesef pandemiden öncesine göre bakıldığında doğal gazda anormal artışlar yaşandı. Şu anda bir miktar gevşeme var ama eski seviyelere gelmiş değil. Çok öngörülebilirlik mevcut değil, oynaklık çok fazla. İzlemek lazım” sözlerine yer verdi.

Ayrıca Bakan Dönmez, ülkemizin bu sene kışı sorunsuz bir şekilde geçireceğini de vurguladı.

Başa dön tuşu