YAŞAM

Yine Sağlık Çalışanı Darp Edildi

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir sağlık çalışanı, hasta yakını tarafından darp edildi. Aldığı darbelerle yüzünde morluklar oluşan sağlık personeli şikayette bulundu.

Hastanede EKG çeken hastane görevlisi ile hasta yakını ile tartışma yaşandığı iddia edildi. Daha sonra ise hasta yakını sağlık personeline yumruk atarak saldırdı. Yüzüne defalarca darbe alan çalışanın dudağı patladı ve yüzünün pek çok yerinde morluk oluştu. Olayın ardından sağlık çalışanının ifadesi alındı ve saldırgan şikayet edildi.

Yetkililer hemen duruma el koydu ve vuku bulan olayla ilgili kanuni sorumluluğun yerine getirileceğini paylaştı. Olaya ilişkin açıklamada bulunan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker,  sağlık çalışanına şifa diledi. Gerekli tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini söyleyen Çeker, sağlık personeline yönelik şiddette artışa dikkat çekti.

Ağrı’da da Bir Doktor Ölümle Tehdit Edildi

Ağrı’da Kadın Doğum bölümünde çalışan bir sağlık personeli de hasta yakınlarınca şiddete maruz kaldı. Defalarca ölüm tehdidi alan çalışan son çareyi sosyal medyada buldu. Sosyal medyada yardım çağrısı kısa sürede yankı bulunan personeli, o an yaşananları an be an anlattı. Öncelikle polisi aradığını aktaran mağdur çalışan, daha sonra saldırgan yakalanana kadar merkezde kaldığını ifade etti.

Başa dön tuşu