GÜNDEM

Elon Musk’a Şok Üstüne Şok

ABD Borsa Komisyonu, Tesla Motors’un sahibi Elon Musk’a menkul kıymetler dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla dava açtı. Elon Musk, Tesla Yönetim Kurulu’ndan istifa edecek ve 3 yıl aday olamayacak.

Tesla Motors CEO’su Elon Musk, son günlerde üst üste şok yaşıyor. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın sahibi ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun davasıyla karşı karşıya kaldı. Musk’un hisseleri toplamak için mali kaynak bulduğu iddialarının asılsız olduğu ve yanlış yönlendirici olduğu iddia edildi. Bu bağlamda 18 Ağustos’ta şirkete soruşturma açıldığını açıklayan Musk, soruşturma sonucunda 45 gün içerisinde yönetim kurulundan istifa etmek zorunda.

3 yıl boyunca yönetim kuruluna aday olamayacağı açıklanan Musk’ın toplam 40 milyon dolar ceza ödemeyi kabul ettiği öğrenildi. Suçlamaları reddettiği için hem kendisi hem de şirketi adına 20 milyon dolar para ödenmesine hükmedildi.

Görevden Almak İçin Oylama Yapılmıştı

Elon Musk’un yaşadığı ilk şok bundan sadece birkaç ay önceydi. Tesla’nın Yönetim Kurulu toplantısında Elon Musk’un görevden alınması için oylama yapıldı. Musk’un CEO olarak görevine devam edip etmeyeceği tartışma konusu olmuş ve dünya gündemine bomba gibi oturmuştu. Yapılan oylama sonucunda şirketin CEO’su Elon Musk görevine devam etmişti. Girişimcilerin önek aldığı başarılı bir isim olan Musk, SpaceX firmasıyla uzaya araç gönderen ilk insan.

Başa dön tuşu